Stockholm syndroom revisited

Door ZpAz op donderdag 1 juli 2010 20:49 - Reacties (22)
Categorie: Algemeen, Views: 3.508

Zo, nu ik alle mensen hier binnen heb gelokt met de titel zal ik mijn verhaal maar even doen.

Iets wat ik vaak op dit forum tegen kom is dat sommige mensen stellen dat alle Apple gebruikers lijden aan het Stockholm syndroom, en weet je waarom ze dit roepen? Een echte discussie kunnen ze namelijk niet aan, ze proberen positieve punten van producten af te doen op allerlei mogelijke manieren. Goede voorbeelden zijn:
  • Ja maar jij hebt last van het Stockholm syndroom!
  • Jij fanboy!
  • Duur! mijn 'insert merk ding hier' is goedkoper en doet hetzelfde!
  • Vrijheid! Ik kan tenminste alles doen!
  • Je betaald alleen voor het Apple logo!
  • Hype hype hype!
  • Ja maar, je spelling is fout!*
* Dankje nero355 voor het op het idee brengen van dit punt, niet persoonlijk bedoelt uiteraard!

Nu was het mijn idee, om een syndroom naam te verzinnen, uiteraard met een Scandinavische hoofdstad als naam, om deze mensen te kunnen bestempelen. Ik heb gekozen voor het Helsinki Cupertino* Syndroom catchy is het niet?

*Dankje poster jeroenr geniaal :)!

Om mijn post nog wat waarde te geven zal ik even de punten aflopen, en er wat tegenargumenten tegen proberen te verzinnen, want om dat elke keer bij elke post te doen, dat wordt op den duur toch wel vermoeiend aangezien je een nieuwsbericht later hetzelfde weer mag plaatsen omdat het gewoon genegeerd wordt.

Laat ik eerlijk zijn, beide kampen zouden soms wel met betere argumenten mogen komen, maar aangezien ik serieus gewoon tevreden over mijn Apple producten ben erger ik me meer aan de bashers dan aan de 'fanboys' hoewel iemand die een product ophemelt zonder argumenten van mij ook niet hoeft.

De puntjes dan maar even:

Ja maar jij hebt last van het Stockholm syndroom!
Dit vind ik wel zo'n grote dooddoener, als alle andere argumenten niets hebben opgelevert wordt dit zinnetje gefrustreerd in de mix gegooid, daarna wordt er nooit meer een zinnig argument door de persoon die het heeft geplaatst neergezet, want hij heeft het door, hij kan 'de fout' die er volgens hem zo gigantisch groot inzit niet goed genoeg uitleggen naar de 'tegenpartij'.

De enige conclusie die hieraan gehangen kan worden is, ik heb geen argumenten meer, dus ik gebruik dit syndroom wat ik ooit ergens heb gehoord.

Argumenten om deze stelling kracht bij te zetten is altijd, ja maar het product wat hij gekocht heeft was zo duur, hij zal nooit toegeven dat die grote fout er in zit.

Dan vraag ik me af, hoe kan het dan, als het product zo gaar en duur was, en er zit 'overduidelijk een grote fout in', waarom koopt hij het product dan, en koopt hij in veel gevallen ook nog de opvolger?

De enige reden die ik kan bedenken, het werkt wel fijn voor hem! En de fout? die wordt erg opgeblazen of is niet relevant voor de persoon die het heeft gekocht. Een andere heb ik niet.

Jij fanboy!
Eigenlijk gelijkende op het bovenstaande, maar toch in mindere mate, aangezien er gewoon echt fanboys kunnen zijn die koste wat kost hun product gaan verdedigen, en die mogen jullie keihard omlaag modereren.

Maar tegenover elke fanboy staat een 'hater' die even blind verhalen neerzet, enkel maar om het product neer te halen, hier is het dus zeg maar een gelijkspel. Waarschijnlijk is dit zelfs de bron van 'alle ergenis'.
Als deze twee groepen er niet meer zijn dan zou het een stuk fijner (en rustiger ;) ) op de FP zijn.

Duur! mijn 'insert merk ding hier' is goedkoper en doet hetzelfde!
Eigenlijk is het vrij simpel geen enkel product is exact gelijk aan een ander. Je koopt een product om een combinatie van dingen, bijvoorbeeld snelheid, mogelijkheden, uiterlijk, hoe werkt het nou en de prijs.

Iedereen hecht andere waarde aan één van deze punten voor de ene is snelheid belangrijker, voor de andere gebruiksgemak. Je kan dus niet stellen ja maar die van mij is goedkoper want hij doet exact hetzelfde, want hij doet wat anders. Hoe je het ook wend of keert, er kunnen twee apparaten zijn die kunnen internetten, maar dan zijn er nog punten hoe doet hij dat en hoe fijn werkt het, wat is de prijs, hoe ziet het er uit.

Nooit zijn bij twee verschillende producten al deze dingen (op de prijs na) exact hetzelfde. Degene die het 'dure merk' kopen vinden blijkbaar dat apparaat hun geld waard, en de ander die vind een ander apparaat beter hun geld waard.

Een apparaat is dus nooit duur voor de koper, alleen tenzij hij er niet tevreden mee is, maar dan is het dus een miskoop, maar iemand kan niet voor iemand anders zeggen, ja maar hij is duur, jij vind hem misschien duur op basis van jou criteria, maar moet je dat nu echt rondbazuinen alsof hij voor iedereen dan duur is?

Vrijheid! Ik kan tenminste alles doen!
Degene die het apparaat heeft gekocht kan naar alle waarschijnlijkheid alles er mee doen wat hij wil, immers is dat de reden dat hij het toestel heeft aangeschaft. Op basis van diverse criteria heeft hij/zij gekeken is dit mijn geld waard, kan het wat ik wil dat het doet.

Dan kan een ander wel met termen als 'vrijheid' gaan gooien en dingen als 'dit kan ik ook en meer' maar die personen vergeten iets, misschien kan je hetzelfde wel (en meer) maar dat is niet relevant voor iedereen, een ander wil misschien wel wat 'vrijheid' inleveren voor gebruiksgemak, als hij dat wil, waarom moet je dan met argumenten als 'vrijheid' gooien?

Gebruiksgemak is dan ook een 'functie' die heel veel tweakers vergeten, een mooi artikel hierover trouwens kan je hier vinden: http://stevenf.tumblr.com...-about-computers-ive-been

Misschien kan je op sommige apparaten wel 'alles doen en meer' maar werkt het ook fijn? Dat is een criteria die ook meegenomen moet worden, het is niet voor niets dat bijvoorbeeld sinds de iPhone (en nu ook steeds meer met Android) er eindelijk wordt ge-internet op toestellen, het is namelijk fijner geworden om het te gebruiken, terwijl het al veel eerder kon.

Immers als je apparaat iets wel kan, maar je gebruikt het nooit omdat het niet fijn werkt, wat heb je er dan aan? Een product kan voor persoon-x fijn werken, maar voor persoon-y niet, het is weer allemaal een kwestie van smaak.

Je betaalt alleen voor het Apple logo!
Lees de eerdere punten door, en je hebt door dat dit nergens over gaat.

Hype hype hype!
De laatste al weer, steeds minder gebruikt volgens mij, misschien omdat er in wordt gezien dat een hype niet 3 of 8,9 jaar duurt.

Dit zijn de mensen die 'niet met de stroom mee willen gaan' en dus maar gaan bashen, en schreeuwen hype hype hype, wat ze alleen niet weten is dat ze daardoor in een andere stroom zitten, en ook 'niet zo individueel zijn' als ze willen laten denken, namelijk de 'bashers groep'.

Ja maar, je spelling is fout!
Als laatste en dat kom je niet zo vaak tegen, maar toch wel zo af en toe. als geen enkel argument is gelukt, dan gaan ze ineens op iets compleet anders over, bijvoorbeeld over de spelvouten* die er in zouden kunnen zitten.

Wanneer dit gebeurt weet de persoon vaak geen tegenargumenten meer te verzinnen, en de kans is groot dat deze persoon dan ook niet meer verder op je reacties in gaat.

* Ja, die is express fout.

Conclusie
Ach, is er wel een conclusie, je hebt fanboys en haters, beiden zijn ze irritant als ze niet met goede argumenten komen, wanneer ze goede argumenten gebruiken kan er een discussie ontstaan waar alle mensen wat aan hebben, misschien komen er dan ook wel meer 'groen gemodereerde' berichten op de FP, en minder geel en rood.

Reageren mag, graag beargumenteerd ;)

Volgende: Apple, Oracle en Java, een open gemeenschap. 11-'10 Apple, Oracle en Java, een open gemeenschap.
Volgende: Adobe, really? 05-'10 Adobe, really?

Reacties


Door Tweakers user SanderL, donderdag 1 juli 2010 20:57

http://nl.wikipedia.org/wiki/Helsinkisyndroom

Niet zó nieuw dus ;)

Verder, je betaald alleen voor het Apple logo! -> betaalT

Door Tweakers user ZpAz, donderdag 1 juli 2010 21:09

Thanks, maar voor een andere naam gegaan, en spellingsfout aangepast.

Door Tweakers user YopY, donderdag 1 juli 2010 21:26

Vraag me toch af wat dat dan met Oslo van doen heeft, :+. Stockholm syndroom was niet uit de lucht gegrepen, maar gebaseerd op een gijzelaarssituatie in Stockholm waar de gegijzelden na verloop van tijd hun gijzelaars ondersteunden.

Door Tweakers user ZpAz, donderdag 1 juli 2010 21:27

De mijne is ook niet volledig uit de lucht gegrepen, immers is Stockholm een hoofdstad in een Scandinavisch land, en Oslo en Helsinki ook, enkel was Helsinki al bezet. ;)

Was dus om een beetje een 'vergelijkend syndroom' te maken, maar dan toch precies anders.

[Reactie gewijzigd op donderdag 1 juli 2010 21:28]


Door Tweakers user Reb87, donderdag 1 juli 2010 21:33

Bij de titel moest ik eigenlijk aan Blink 182 denken... ;)

Door Tweakers user Hakker, donderdag 1 juli 2010 21:34

@Reb87

Ik juist aan Muse ;)

Door Tweakers user foetus_, donderdag 1 juli 2010 22:08

simpel, sommige Apple gebruikers vindt zichzelf speciaal door zijn product, gaan zich hierdoor behoorlijk irritant gedragen en laten alle logica vallen. Laatste tijd vooral populair onder 20- jarigen (hoe zou dat komen :)).
En dan krijg je dingen zoals : http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg

Door Tweakers user jeroenr, donderdag 1 juli 2010 22:14

Waarom dan niet het "Cupertino Syndome"

Door Tweakers user nero355, donderdag 1 juli 2010 22:18

Apple syndroom !! Of denk ik nou te simpel ?? Daar gaat het toch juist om bij die hype producten of niet ?? SIMPLICITY ... ow wacht... dan zouden ze van Philips zijn _O-

En ehh jouw Mac doet niet aan spelling checken ?? :P

Door Tweakers user ZpAz, donderdag 1 juli 2010 22:18

jeroenr schreef op donderdag 01 juli 2010 @ 22:14:
Waarom dan niet het "Cupertino Syndome"
Thanks! * Doet wijzigen * Die is geniaal!

@Foetus_
Dat is opzich wel een grappig filmpje, alleen ben ik bang dat we die nu vaak tegen gaan komen bij de berichten tuurlijk er zijn mensen die niet weten wat ze kopen, maar niet iedereen valt daaronder. Daarnaast is dat echt niet alleen bij Apple het geval, sterker nog het zou me niets verbazen als (voorbeeld) er mensen zijn die Android halen omdat het Android is, zonder dat ze precies weten 'wat het is'.

[Reactie gewijzigd op donderdag 1 juli 2010 22:19]


Door Tweakers user ZpAz, donderdag 1 juli 2010 22:22

@Nero, dankje dat je als schoolvoorbeeld wil dienen ;) Je brengt me nog op een ander punt welke ik nog even kan toevoegen.

En het spellen? Dat laat ik wel aan de reageerders over ;)

Door Tweakers user i-chat, donderdag 1 juli 2010 22:25

allemaal leuk en aardig, - maar er zijn 2 soorten Mac bashers,

de eerste groep - en die mogen ze van mij ontbinden, zijn de apple haters, en dat wil ik mezelf zeker niet noemen.

en andere groep is gewoon de apple hype beu en reageren dat 'mogelijk onterecht' af op elke 'fout' die apple maakt ...

tel voor de gein eens hoeveel aandacht er aan apple wordt besteeds op tnet. aandacht die ik liever besteed zag - aan wat 'tweaker waardiger' onderwerpen.

bij elke scheet van apple komen er 2 a 3 newsposts over voorbij, een veelal zijn het ook nog eens totaal onbelangrijke / oninteressante zaken ... tuurlijk een nieuwe versie van OSX mag net als bij een nieuwe Windows versie gewoon worden rerevieuwd - maar kunnen we de rest wat beperkter houden,

bijv gsm's en dat soort dingen, laten we eens wat meer richting het Meuk tracker idee gaan, - en wat minder 'alsof elke extra pixel op je iphone wereldnieuws is'

dat ik persoonlijk de functionaliteit van een apple niet bepaald goed te noemen vind,
(in veel opzichten zijn er linux distro's die even veel hardware en software ondersteunen als de mac) - heeft er niets mee te maken dat ik af en toe best eens wil weten hoe het in mac-land gaat, dus als er een soort van mandelijkse apple-update zou komen zou ik best even snel scrollen om te zien of er iets nieuwswaardigs bij staat.

en natuurlijk mag er aandacht worden besteed aan echt nieuwigheden zoals een niew Filesystem, of of ander ander heel gaaf (om te lezen) ding.


maar laat het dan ook daarbij - elke scheet van apple (of ms of sony of..... <insert your hype> dik en breed uitgemeten vind ik zolangzaam aan behoorlijk onwelriekend.

Door Tweakers user ZpAz, donderdag 1 juli 2010 22:30

Zelfs ik ben het met je eens dat Tweakers.net wel wat minder aan Apple mag besteden bijvoorbeeld zo zijn er 4? nieuwsberichten binnen een week over de iPhone antenne, waarvan één echt compleet nergens over ging (Linkshandigen club klaagt Apple aan).

Maar ik ben dan ook van mening dat tweakers.net zelf deze discussie probeert uit te lokken (of althans dat gevoel heb ik heel sterk) immers worden er bij Apple berichten bijna altijd tot wel vier keer meer reacties geplaatst dan bij andere dingen. En al helemaal als het een 'flamegevoelig' onderwerp is.

Meer reacties, meer views, meer views meer inkomsten dmv reclame.

Helaas komen wel steeds en altijd weer dezelfde 'argumenten' boven tijdens het faboyen/bashen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 1 juli 2010 22:40]


Door Tweakers user Patriot, donderdag 1 juli 2010 23:55

Alweer dít gezeik. Het maakt allemaal geen reet uit wie je tegenkomt. Je mag niet zeggen dat je enorm veel gezeik hebt met de iPhone want dan ben je een ongefundeerde basher, als je iemand anders die doet alsof de iPod rechtstreeks uit de hel komt terechtwijst dan ben je een vreselijke fanboy.

Deze blogpost gaat ook weer nergens over. Zo zeiken op de mensen waar je denkt tegenover te staan, terwijl je gedrag gewoon de andere kant van dezelfde munt is. Je beschrijft geen probleem, je bent het probleem.

Door Tweakers user wheez50, vrijdag 2 juli 2010 01:17

Het is een van de uitgangspunten van de psychologie: mensen waarderen datgene wat ze hebben meer dan dat waar ze niet voor kozen. Zelfs als objectief gezien mensen het 'verkeerde' hebben gekozen, buigen ze het om in hun 'voordeel'. Ook in groepen werkt dat zo. Met gekleurde ballonnetjes kun je een groep splitsen en elkaar als water en vuur laten bestrijden. Dat geldt voor kleuters, bejaarden, multimiljonairs, jan/jantinen-met-de-pet, wildersianen en zelfs met studenten psychologie :-)

Erg interessant om over te lezen/mee te experimenteren/ te observeren...

Door Tweakers user ZpAz, vrijdag 2 juli 2010 09:04

Patriot schreef op donderdag 01 juli 2010 @ 23:55:
Alweer dít gezeik. Het maakt allemaal geen reet uit wie je tegenkomt. Je mag niet zeggen dat je enorm veel gezeik hebt met de iPhone want dan ben je een ongefundeerde basher, als je iemand anders die doet alsof de iPod rechtstreeks uit de hel komt terechtwijst dan ben je een vreselijke fanboy.
Als je gezeik hebt met de iPhone of enig ander product, dan mag je dat prima zeggen, mits je ook daadwerkelijk aanduid wat je probleem is waarom. Immers als je je antwoord fundeert is er niets aan de hand, en kan er evt een discussie ontstaan.

Maar het punt is dat de 'meeste bashers' van welk product dan ook gewoon vaak geen ervaring hebben met het product, en de massa napraten(als in de bash groep). Zo zie je vaak dat mensen het hebben over een gesloten 'OSX' en dan denk ik, heb je het besturingssysteem wel ooit aangeraakt? Want je kan daar gewoon alles mee, en zo zijn er wel meer voorbeelden te verzinnen van bashers die door hun manier van bashen duidelijk laten zien dat ze het product nooit hebben aangeraakt, en lopen te bashen om te bashen.
Deze blogpost gaat ook weer nergens over. Zo zeiken op de mensen waar je denkt tegenover te staan, terwijl je gedrag gewoon de andere kant van dezelfde munt is. Je beschrijft geen probleem, je bent het probleem.
Hoezo ben ik nu door deze blog-post deel van het probleem? Ik geef aan dat ik beide kampen niet echt waardeer, de ongefundeerde fanboy of basher. Als er nu met degelijke argumenten werd gegooid was het imho een stuk beter.

@wheez50
True, er zal een mogelijkheid bestaan dat het apparaat misschien toch niet helemaal is wat je er van verwacht, (tot op zekere hoogte als een apparaat je namelijk echt niet bevalt doe je hem wel van de hand, en koop je zeker de opvolgers ook niet). Maar volgens sommige mensen is dat het enige wat er gebeurt bij de mensen die wel van 'product x' genieten. Want dan ben je meteen een persoon met het Stockholm Syndroom, en dan kom je weer op het punt, wat voor de ene een groot heikelpunt kan zijn hoeft dat voor een ander helemaal niet te zijn.

Je kan dus vanuit je 'stoel' niet beoordelen, van hee, die persoon, die zal wel last hebben van het Stockholm Syndroom.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 2 juli 2010 15:12]


Door Tweakers user rodie83, zondag 4 juli 2010 20:21

Kijk, spul van Apple is in feite gewoon een soort van Albert Heijn kant en klaar maaltijd. Je weet wat je krijgt en als je dat gewoon goed en lekker vind, dan is dat helemaal prima.

Uiteraard zijn er heel aantal (hobby)koks, die ondertussen in elk geval voor zichzelf hebben ontdekt dat eten veel lekkerder wordt als je zelf met ingrediënten kan spelen. Beetje zout en peper daar, enzovoorts. Dat zijn nu net de mensen die de Albert Heijn kant-en-klaar mensen proberen te betrekken in het zelf koken. En die hebben daar geen zin in. Want dat wat smakelijk is, dat hoeft niet veranderd te worden. En 10x zelf stuntelen voor 't misschien op hetzelfde niveau zit? Zonde van de tijd. Ik vind dat erg begrijpelijk.

En wat is dus die kracht van Apple? Dat je behoorlijk je best moet doen qua koken om de smaak van Apple te overtreffen. En ik mag dan geen Applespul bezitten, ik kook immers liever zelf, ook zo'n kant-en-klaar maaltijdje kan ik prima eten op z'n tijd.

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 20:23]


Door Tweakers user ZpAz, zondag 4 juli 2010 20:35

In plaats van 'kant en klaar maaltijd Albert Heijn' zou ik eerder gaan voor 'eten in een luxe restaurant' ;) Kant en klaar voedsel is imho een beetje 'cheap'. ;)

Door Tweakers user rodie83, zondag 4 juli 2010 20:53

ZpAz schreef op zondag 04 juli 2010 @ 20:35:
In plaats van 'kant en klaar maaltijd Albert Heijn' zou ik eerder gaan voor 'eten in een luxe restaurant' ;) Kant en klaar voedsel is imho een beetje 'cheap'. ;)
Als je wil, fine by me. Het blijft wel massaproductie he ;)

Point is: het is gewoon redelijk voorgebakken allemaal en het enige wat je zelf in feite kan doen qua uitbreiding is apps. Beslissen of je er gekookte aardappels bij wil of friet, om het in hetzelfde straatje te blijven. Maar once again: ik snap dat helemaal en vind het zelf soms ook heerlijk. Soms moet het gewoon out-of-the-box perfect werken en wil ik er zelf zo weinig mogelijk over nadenken. Voor die situaties maar eens Apple overwegen ;)

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 20:54]


Door Tweakers user analog_, maandag 5 juli 2010 15:16

Hiervoor heb ik het 'Just Works'-seal-of-approval in het leven geroepen, voor producten die gewoon werken zonder gezeik (ooit).

Door Teddy270, maandag 26 juli 2010 11:05

*disclaimer: ja er zullen vast wel spelling of grammatica fouten zitten in het text hier onder*


Als eerst: ik ben geen fanboy, ik ben geen hater. Ik ben een voorstander van een goed product. welke merk het is, dat maakt me niet uit. apple maakt goed spul, maar met de iphones laten ze (steeds) de steek vallen. wat ik HAAT, zijn mensen die blind zijn voor fouten die een fabrikant maakt, en net zoveel HAAT ik mensen die blind zijn voor de goede dingen dat een fabrikant maakt.

nu we dat gehad hebben:


Ik ben het met de OP niet eens dat een hype niet 8 jaar kan duren, het kan echt wel. zolang een bepaald iets een status symbool of een cool-heids factor (bestaat zo een woord?) heeft, kan het hype duren... en dat heeft apple. Wil niet zeggen dat ze geen goed spul maken. want dat doen ze wel.

Waar ik me onwijs erger is wanneer mensen als argument gebruiken dat ze geen vrijheid hebben met de iphone en dat het daarom slechter is... 't grappige is nl dat heel wat van die zelfde mensen een console thuis hebben. Als je vrijheid wilt, dan moet je een pc kopen, geen console, waarom heb je een console??

Ik ben het met de OP eens, er zijn net zoveel fanboys and haters... beide partijen blind. de ene groep kan niet toegeven dat de producten niet zo hemels en perfect zijn zoals men doet voorkomen, en de andere partij kan niet toegeven dat apple goed spul maakt.

iets wat beide partijen vergeten is dat alle Apple producten gewoon net als alle andere merken en hun producten zijn: ze hebben hun plus punten, en ze hebben hun min punten.

bijv, in geval van i4, als niet voor het antenne probleem, is dat echt een super goed toestel en is niet minder dan de andere top telefoons. het heeft zn min punten, zeker, maar die hebben andere toestellen ook.


Wat je ook hebt is dat je heel vaak de klacht krijgt dat de problemen bij apple altijd overdreven worden, dat het "in the spotlights" gezet wordt... ja maar das gewoon de schuld van apple zelf. Ze zetten zich zelf in de schijnwerpers door te doen alsof het product dat ze het meest geweldige product ooit gemaakt hebben. Wanneer je je zelf apart zet van de rest, wanneer je ZO de aandacht naar je zelf toe trekt, dan moet je ook niet gaan klagen wanneer men dan ook op gaat letten wanneer er iets mis gaat, klein of groot.

wat iedereen zich moet realiseren is dat je tegenwoordig simpel weg niet kan spreken over een "betere" toestel (in 't zelfde segment natuurlijk) want bijv in de top klasse heb je een stuk op 4-5 toestellen die allemaal hun plus en min punten hebben, en afhankelijk van de wensen van de gebruiker het een of het andere toestel beter is (wat dus ook de OP zei). Dus hemel een product niet onnodig op, en haat een product ook niet onnodig.


Waar het fout gaat is wanneer men Apple producten dusdanig de hemel in begon te prijzen (voor al de iphone) als of het Gods geschenk aan de mensheid was, en dat het het ultieme en perfecte product was, dat er niets beter was. Jah, dan is het ook niet zo wonderbaarlijk dat men dan zoiets hebben van: ja maar dat is die helemaal niet. en dat ze dat dan het tegen deel gaan proberen te bewijzen. als je een vriend kennis hebt die elke dag zit te zeggen hoe geweldig hij wel is, dan begint het je na de 4de dag toch echt wel te irriteren en geef je tegen gas.

door de jaren heen is het gewoon een een "yelling contest" geworden: apple roepen iets, anderen roepen dat het niet waar is, apple roept harder dat ze het meest briljant ding uit gebracht hebben, de anderen roepen weer harder enz enz. En zo ontstaan de haters en fanboys. Beiden blind.

vb van Haters: een iedere die niet wilen toe geven dat de i4 gewoon een super goed toestel is en specs die niet minder zijn dan de rest van de top toestellen (ik neem nu even voor het gemak de periode dat de antenne probleem van de i4 nog niet bekend was)

vb van fanboys: toen de foto's van de nieuwe i4 lekten paar maanden terug, zeiden alle voorstanders van iphone hoe lelijk dat ding was. niet 1 persoon die het design mooi vond. Zodra het vast stond dat dat hem WEL was, vond iedereen het opeens mooi. (wat dus 't zelfde "baksteen" design is waar van de iphone bezitters zeiden dat lelijk was en wat de iphone juist zo mooi maakt)


Niet alle apple users zijn fanboys, apple maakt echt wel goed spul, maar dat is het ook, goed spul, niet beter of slechter dan andere merken. en het zou ECHT fijn zijn als beide partijen dat eens zouden inzien.

Door Tweakers user analog_, zondag 14 november 2010 14:31

Het probleem is versterkt door de overgang van het niet-ajax-reactie form (oude website) naar de huidige. Het moeten submitten en die verplichte reload zet ook meer aan om reacties die in tussentijd zijn gezet te lezen. Nu gebeurt dat nooit waardoor je dus heel vaak simultaan dezelfde onderwerp-threads ontstaan. Wat mij betreft mag de karma punten telling aan het moderatie systeem ook weer aangepast. Ik zou grappig+1, zeer goed+2 en de rest mag allemaal naar 0 of -1, point being is dat de algemene inkoppers die nu een +1 verdienen tig keer worden ingekopt per nieuwsitem.

ps. ik neem aan dat het jullie ook opgevallen is dat indien een nieuwstitel: apple of een mobiel concurrerend product bevat er sowieso een flamewar ontstaat en +100 reacties.

[Reactie gewijzigd op zondag 14 november 2010 14:35]


Reageren is niet meer mogelijk